Ajankohtaista

Tilamar Blogi Tilataju2

Tilataju tiivistyy yhteistyössä

Aiemmin avasin blogissamme tilatajun käsitettä. Maailmantilanteen muututtua myös tilatajun merkitys on vahvistunut entisestään. Tilatajulla tarkoitetaan ainutlaatuista taitoa käyttää tilaa ja mahdollisuuksien löytämistä mahdottomasta. Tänä poikkeuksellisena aikana tilatajuun liittyy vahvasti myös toisten huomiointi ja turvallisuuden varmistaminen terveyden näkökulmasta.  Ammattilaisillemme tilataju näyttäytyy hieman eri tavoin riippuen siitä, missä kohdin prosessia hänen näkemyksiään tarvitaan.

Eri näkökulmia tilatajuun

Toimin työssäni laajalla toimenkuvalla, joten tarkastelen myös tilatajua useammasta näkökulmasta. Kun käytän tilatajua myyjänä, tarkoittaa se erityisesti ympäristön hahmottamista kokonaisuutena. Fyysinen tila, ihmisten tarpeet ja odotukset, sekä puitteiden osakseen vaatima tunnelma tarjoavat raamit, joiden rajoissa toimitaan. Asiakkaan toiveiden täyttäminen vaatii aina myös runsaasti luovuutta ja aitoa innostusta. Tilatajun tärkein tuotos on asiakkaan liiketoiminnan edistäminen ja henkilökunnan työn helpottaminen myymälässä.

Markkinoinnin parissa työskentelevälle tilataju on hyödyllinen sen visuaalisuuden ja käytännöllisyyden liiton rakentamiseen, jolla luodaan vahvat perustat asiakkaan omalle myynnille ja brändin rakentumiselle. Yrityksen omistajana näen tilatajun myös erityisesti kokonaisuuksien hallitsemisena, joka sitten lopuksi näyttäytyy tyytyväisenä asiakkaana ja jatkuvina asiakassuhteina. Tämän mahdollistaa huipputekijät. Yhden onnistuessa tilatajun käyttämisessä, tekee hän myös työkaverinsa onnistumisen helpommaksi.

Intohimolla ja yhteistyöllä toimivaksi tilaksi

Parhaimmillaan tilataju onkin saumatonta yhteistyötä, joka muodostuu tekijöiden yhteisen näkemyksen ja kokemuksen kautta. Mitään ei tehdä yksin, vaan hieno lopputulos syntyy koko porukan puhaltaessa yhteen hiileen. Työntekijöidemme intohimo tilatajua ja asiakastöitä kohtaan takaa projektien onnistumisen, ja sitä myötä myös kaikkien tyytyväisyyden. Hyvä fiilis sopii tilaan kuin tilaan!

Hyvä esimerkki tilatajun tehokkaasta käytöstä saadaan, kun asiakkaalla on vain pieniä ajatuksen aihioita haluamastaan tilaratkaisusta. Tai ehkä hänellä on jo valmis visio, mutta ammattilaista tarvitaan käytännön toteutukseen. Syvä ymmärrys myymäläkalustamisesta ja satojen toteutuksien tuoma kokemus takaavat sen, että toimiva ratkaisu aina kyllä löydetään. Myyjämme jalostavat asiakkaan ajatukset ja toiveet selkeäksi suunnitelmaksi, joka sitten työstetään hahmotelman, teknisen suunnittelun ja lopulta toteutuksen kautta toimivaksi tilaksi.

Jatkuvassa liikkeessä

Jotta pystymme tarjoamaan tuoreita ja toimivia ratkaisuja myös jatkossa, tulee tilatajussa jatkuvasti kehittyä. Tilatajun kehittämiseksi pitää olla aidosti kiinnostunut uusista tuulista ja on kyettävä muuntautumaan nopeasti. On tärkeää pysyä kartalla siitä, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu ja osata sulauttaa uusi tieto osaksi tilatajua. Näinä poikkeuksellisina aikoina tilatajun rooli on erityisen arvokas ja sen voimin haluamme huolehtia työntekijöidemme, asiakkaidemme ja kaikkien sidosryhmiemme turvallisuudesta ja kantaa vastuumme talouden rattaiden pyörimisestä uskomalla tulevaan ja toimimalla yhteisen tulevaisuuden eteen. Ei jäädä yksittäiseen onnistumiseen tai hetken huumaan, vaan tilatajun avulla kehitetään, kehitytään ja käännetään haasteet mahdollisuuksiksi myös tulevaisuudessa.

Kun tilataju ratkaisee.

Tiia Vierimaa

Lue myös

Rakennamme kasvua

Tilamar Oy:n rinnalle on perustettu uusi rakentamisen palveluista vastaava yhtiö: Tilawise Oy. Tilawisen tehtävänä on tuottaa ja laajentaa palveluita sisustusrakentamisen markkinalle. Tämän myötä myös Tilamarin

LUE LISÄÄ

Mikä on kaupan tekijä?

Kaupan tekijänä autamme asiakkaitamme tekemään kauppaa. On se sitten kalustamalla tilan kuten myymälän, kahvilan tai liiketilan, maksimoimalla tilankäytön, edistämällä myyntiä tai helpottamalla arkea toimivilla kalusteratkaisuilla. Kaikki tämä tapahtuu vankalla kokemuksella ja sujuvalla yhteistyöllä kumppaneidemme kanssa.

LUE LISÄÄ
Silmäasema

Silmäaseman kasvu ei ole optista harhaa

Silmäasema on Suomen suurin yksityinen silmäterveyden palveluntarjoaja ja toiseksi suurin optikkoketju. Sen lisäksi, että brändi tulee miltei varmuudella ensimmäisten joukossa mieleen silmälaseja hankkiessa, on Silmäasema ainoa silmäterveyden toimija Suomessa, joka tarjoaa kokonaisuutena kaikki alan palvelut optisen alan vähittäiskaupasta silmäsairaalapalveluihin.

LUE LISÄÄ
Tilamarin toimitusjohtaja Jukka Räsänen ja Teemu Tahvanainen.

Tilamarin toimitusjohtajaksi Jukka Räsänen

Tilamar Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Jukka Räsäsen 12.4.2021 alkaen. Räsänen on yksi Tilamarin omistajista. Hän on tehnyt myymälä- ja julkitilakalusteiden alalla yli 20 vuoden työuran ja työskennellyt pitkään myös Tilamarilla eri tehtävissä.

LUE LISÄÄ