Ajankohtaista

Tilamar Blogi Rasanen

Jalkapallokentällinen ideoita ja koivuvaneria

Minulla on nyt toinen toiminnantäyteinen vuosi takana Tilamarilla ja niiden tuomat kokemukset on paketoitu rakennusaineeksi tulevan vuoden ideoille ja innostukselle. Minulla on ollut etuoikeus olla projekteissa vahvasti mukana myynnistä laskutukseen. Saan näin erinomaisen näköalan Tilamarin tuotteen kokonaisvaltaisuuteen. Meidän tuotehan ei ole myymäläkaluste tai sen asennus. Tuotteemme on se ammattitaito ja luovuus, jonka avulla asiakas saa tilatajumme täydellisesti ja vaivattomasti käyttöönsä.

Toimitusten monimuotoisuus motivoi

Jos kuvailee Tilamarin vuotta 2019 parilla adjektiivilla, ovat ne työntäyteinen ja motivoiva. Työntäyteinen siksi, että pääsimme tavoitteeseemme useamman merkittävän uuden asiakkuuden muodossa. Motivoiva vuosi oli esimerkiksi sen takia, että asiakkaiden tarpeet ovat hyvin erilaisia. Voin varmasti sanoa kaikkien tilamarlaisten puolesta, ettei yksikään toteutuksistamme ole keskenään samanlainen.

Yksikään asiakas ei ole meille myöskään toista tärkeämpi. Uskon sen asenteen välittyvän asiakkaillemme kaikessa mitä teemme. Jos kuitenkin pitäisi mainita viime vuodelta yksi projekti, josta olen Tilamarin puolesta erityisen ylpeä, oli Helsingin Herkun myymäläuudistus yksi mieleenpainuvimmista toimeksiannoista. Väittäisin, että lopputulokseksi saatiin yksi Pohjoismaiden tyylikkäimmistä ruokakaupoista.

Yksi määre antaa hauskasti ja toimivasti mittasuhteita meidän vuoteen: projekteihin käytimme koivuvaneria yli jalkapallokentän verran. Ja se on paljon se!

Luova toimintakulttuuri vie eteenpäin

Koska jokaisessa projektissa on paljon liikkuvia osia, on erittäin tärkeää, että asiantuntijamme pelaavat tiiviisti joukkueena yhteisen päämäärän eteen. Jos joku osista ei toimisi, vaikuttaisi se merkittävästi aikatauluihin, toimituksen vaivattomuuteen ja lopputulokseen. Eli juuri niihin asioihin, jotka ovat meidän ja teidän mielenrauhan kannalta tärkeitä. Prosessin eri osien tulee siis keskustella saumattomasti keskenään, jotta asennettu tuote on lopulta sitä mitä asiakkaalle on myyty.

Viime vuosi sisälsi runsaasti uutta, mutta myös vanhaa opittiin soveltamaan täysin uudella tavalla. Se kuvastaa mielestäni hienosti Tilamarin toimintakulttuuria: ollaan avoimia uudelle ja osataan tarpeen tullen kyseenalaistaa vanhoja käytäntöjä siten, että ammattitaitomme saadaan hyödynnettyä mahdollisimman täydellisesti asiakkaiden hyväksi. Oma tuotantomme takaa laadun ja aikataulun. Laaja verkostomme taas toimii takeena siitä, että halutessaan asiakas saa meiltä toteutuksen ”avaimet käteen” -periaatteella.

Jatkuva liike kasvun lähtökohtana

Olemme aloittaneet uuden vuosikymmenen samoissa vauhdikkaissa merkeissä, joissa edellisen päätimme. Vankka kokemuksemme myymäläkalustamisesta toimii tukipilarina, mutta haluamme kehittyä edelleen ja kasvattaa osaamistamme. Vuonna 2020 otamme yhtiönä reilun harppauksen eteenpäin. Tulemme toteuttamaan entistä monipuolisempia ja laaja-alaisempia projekteja, jotka palvelevat uusia asiakkaita ja syventävät jo olemassa olevia asiakassuhteita entisestään.

Uutta vuotta on menty vasta alkumetrien verran. Jo nyt on kuitenkin ilmoilla hyviä merkkejä siitä, että vuosi tulee haastamaan Tilamarin positiivisella tavalla. Se on ennen kaikkea hyvä asia, sillä asiakkaiden tarjoamat haasteet ja mielenkiintoiset projektit pitävät meidät liikkeessä ja luovuutemme pinnassa. Se on meillä Tilamarilla eräänlainen liikkeen jatkuvuuden laki.

Jukka Räsänen

Lue myös

Rakennamme kasvua

Tilamar Oy:n rinnalle on perustettu uusi rakentamisen palveluista vastaava yhtiö: Tilawise Oy. Tilawisen tehtävänä on tuottaa ja laajentaa palveluita sisustusrakentamisen markkinalle. Tämän myötä myös Tilamarin

LUE LISÄÄ

Mikä on kaupan tekijä?

Kaupan tekijänä autamme asiakkaitamme tekemään kauppaa. On se sitten kalustamalla tilan kuten myymälän, kahvilan tai liiketilan, maksimoimalla tilankäytön, edistämällä myyntiä tai helpottamalla arkea toimivilla kalusteratkaisuilla. Kaikki tämä tapahtuu vankalla kokemuksella ja sujuvalla yhteistyöllä kumppaneidemme kanssa.

LUE LISÄÄ
Silmäasema

Silmäaseman kasvu ei ole optista harhaa

Silmäasema on Suomen suurin yksityinen silmäterveyden palveluntarjoaja ja toiseksi suurin optikkoketju. Sen lisäksi, että brändi tulee miltei varmuudella ensimmäisten joukossa mieleen silmälaseja hankkiessa, on Silmäasema ainoa silmäterveyden toimija Suomessa, joka tarjoaa kokonaisuutena kaikki alan palvelut optisen alan vähittäiskaupasta silmäsairaalapalveluihin.

LUE LISÄÄ
Tilamarin toimitusjohtaja Jukka Räsänen ja Teemu Tahvanainen.

Tilamarin toimitusjohtajaksi Jukka Räsänen

Tilamar Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Jukka Räsäsen 12.4.2021 alkaen. Räsänen on yksi Tilamarin omistajista. Hän on tehnyt myymälä- ja julkitilakalusteiden alalla yli 20 vuoden työuran ja työskennellyt pitkään myös Tilamarilla eri tehtävissä.

LUE LISÄÄ

Tilataju tiivistyy yhteistyössä

Aiemmin avasin blogissamme tilatajun käsitettä. Maailmantilanteen muututtua myös tilatajun merkitys on vahvistunut entisestään. Tilatajulla tarkoitetaan ainutlaatuista taitoa käyttää tilaa ja mahdollisuuksien löytämistä mahdottomasta.

LUE LISÄÄ